А што гэта, калі не мэш-аўт ?AlexKol писал(а):Палмер вообще не загоняется, как я почитал. Во время промывки, рекомендует еще мин 15 подождать, перед фильтрацией.

А што гэта, калі не мэш-аўт ?AlexKol писал(а):Палмер вообще не загоняется, как я почитал. Во время промывки, рекомендует еще мин 15 подождать, перед фильтрацией.
это не mash outisildur писал(а):А што гэта, калі не мэш-аўт ?AlexKol писал(а):Палмер вообще не загоняется, как я почитал. Во время промывки, рекомендует еще мин 15 подождать, перед фильтрацией.
гэтак калі batch sparge. А калі fly sparge - то можна карыстаць. Я так сам раблю часам. Даліваю зьверху прамывачную ваду ў заторнік, чакаю, пакуль затор нагрэецца, і тады ўжо пачынаю зьліў-прамыўку.italia88 писал(а):это не mash outisildur писал(а):А што гэта, калі не мэш-аўт ?AlexKol писал(а):Палмер вообще не загоняется, как я почитал. Во время промывки, рекомендует еще мин 15 подождать, перед фильтрацией.
Ну, пусть это будет mash out промывки. Но, я не понимаю, как можно настаивать при Fly sparge....)))isildur писал(а):гэтак калі batch sparge. А калі fly sparge - то можна карыстаць. Я так сам раблю часам. Даліваю зьверху прамывачную ваду ў заторнік, чакаю, пакуль затор нагрэецца, і тады ўжо пачынаю зьліў-прамыўку.italia88 писал(а):это не mash outisildur писал(а): А што гэта, калі не мэш-аўт ?
Палмер "не заганяецца" зь лёгкім півам, дзе і так усе заціралася налёгкае цела. Я б які барлівайн бязь мэшаўту паўнавартаснага засцаў бы рабіць)
не-не, ты ня так мяне зразумеўitalia88 писал(а):Ну, пусть это будет mash out промывки. Но, я не понимаю, как можно настаивать при Fly sparge....)))isildur писал(а):гэтак калі batch sparge. А калі fly sparge - то можна карыстаць. Я так сам раблю часам. Даліваю зьверху прамывачную ваду ў заторнік, чакаю, пакуль затор нагрэецца, і тады ўжо пачынаю зьліў-прамыўку.italia88 писал(а):
это не mash out
Палмер "не заганяецца" зь лёгкім півам, дзе і так усе заціралася налёгкае цела. Я б які барлівайн бязь мэшаўту паўнавартаснага засцаў бы рабіць)
Только смысл какой, если 1-е сусло без mash out ???
А как в таком случае с эффективностью?isildur писал(а):не-не, ты ня так мяне зразумеўitalia88 писал(а):Ну, пусть это будет mash out промывки. Но, я не понимаю, как можно настаивать при Fly sparge....)))isildur писал(а):
гэтак калі batch sparge. А калі fly sparge - то можна карыстаць. Я так сам раблю часам. Даліваю зьверху прамывачную ваду ў заторнік, чакаю, пакуль затор нагрэецца, і тады ўжо пачынаю зьліў-прамыўку.
Только смысл какой, если 1-е сусло без mash out ???
Я не зьліваю першая сусла бяз мэш-аўту. Схема такая :
у мяне варачнік-заторнік - адзін кацёл. І ёсьць другі кацел для прмывачнай вады.
1.Затор прайшоў усе паўзы, час рабіць мэш-аўт. Я магу проста падагрэць затор на газу, а потым прамываць. Але для гэтага прыйдзецца здымаць зь пліты заторнік, ставіць новы кацёл, набіраць ваду, грэць яе. Усё гэта зойме дафіга часу.
2.Таму я проста здымаю заторнік зь пліты, і пакуль ён стаіць ніжэй і настайваецца, на пліце грэецца прамывачная вада.
3.Калі вада нагрэлася, лью яе зьверху на затор, пакуль ён не нагрэецца да мэш-аўт тэмпературы, а ўжо ПОТЫМ пачынаю зьліваць сусла.
От так я эканомлю хвілін 30, ня менш
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 5 гостей