Страница 1 из 1

Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Добавлено: 01 май 2016, 00:49
isildur
Наступная варка - Black IPA. Таму стаіць мэта атрымаць чорны колер без звычайнай для стаўтаў соладавай горычы і з сухім фінішам. Паспрабую зрабіць як заходнія калегі - cold steep. Замачыць спражаны солад 1500 ЕВС на ноч, і асобна "экстракт" уліць напрыканцы варкі.
Ёсьць у каго тут вопыт падобнага ?)

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Добавлено: 01 май 2016, 01:27
bitloggerob
Такога досьведу няма, але буду зацікаўлена сачыць за тваім ;)

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Добавлено: 16 май 2016, 18:13
isildur
Дакладаю пра вынікі :mrgreen:
Варка была веееельмі касячная(

Чорнага соладу (1500 ЕВС) ўзяў 5% і заціраў суткі ў халоднай вадзе асобна, гідрамодуль 1\4 прыкладна. Атрымаў літр экстракту з водарам сухарыкаў хлебных.

Пры заціраньні ня змог упіхнуць увесь солад у затор, ня улезла 500 грам, і сам затор выйшаў вельмі густым. У выніку нізкая эфектыўнасьць у раёне 65%, па шчыльнасьці ў стыль не папаў, выварываць 2 гадзіну часу не было, на жаль.

Напрыканцы варкі ўліў экстракт. Літру экстракта выйшла замала, колеру не хапіла. Калі б заціраў як звычайныя стаўты, выйшаў бы на 70 ЕВС, а тут атрымалася 55 прыкладна.
Па смаку нармас, не гарчыць зусім, спражаных пахаў няма.

Высновы :

1. Рабіць cold steep ў памерах у 2 разы большых (па вазе), чым патрэбна пры звычайным заціраньні.

2. Можна адразу зрабіць колькі заўгодна літраў экстракту і замарозіць, каб юзаць па патрэбе.

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Добавлено: 16 май 2016, 19:47
ParsuchoK
Спасибо за подробный и главное толковый отчёт. Очень интересный опыт. Если честно - до этого поста даже не слышал про такой метод :oops:
Я так понял, при таком методе добавляется только цвет? Даже аромата совсем не остается? Буржуи пишут, что нет горечи и кислоты. но часть аромата присутствует. И ещё. А какой был помол жженого солода, обычный? Просто буржуины рекомендуют молоть в порошок, а потом фильтровать. Может с крупным помолом и связан слабый выход цвета?
Ещё раз спасибо за инфу, аж руки зачесались сделать что-то похожее.

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Добавлено: 17 май 2016, 12:24
isildur
Па водару напісаў - крыху хлебам пахне, як сухарыкі,і ўсё.

Памол я рабіў мінімальна магчымы на маім валковым млыну - 0.025" цаляў, гэта 0.635 мм. Я з такім зазорам ўсё кручу, не мяняю на іншы.
Фільтраваў сітам для кавы.

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Добавлено: 17 май 2016, 15:06
victor___m
Интересно, какая плотность была у черного "экстракта"? Какая йодная проба? Ну то есть что там по составу вышло...

Re: Cold Steeping - Халоднае заціраньне

Добавлено: 17 май 2016, 18:04
ParsuchoK
В черном солоде нет ферментов - какая там йодная проба может быть :)